ФЕРО ИНВЕСТ им пружа на своите клиенти комплетна услуга за изградба на електрана почнувајќи од нејзиното проектирање.
Во рамките на холдингот ФЕРО ИНВЕСТ функционира проектантското биро АКВАВАТ, специјализирано за проектирање на електрани од обновливи извори.
АКВАВАТ им обезбедува поддршка на клиентите низ сите фази на проектот, од физибилити студија до пуштање на електраната во производство.
Досега АКВАВАТ има изработено над 100 проекти и располага со врвни стручни лица и стручно знаење и искуство во областа на целиот спектар на технологии во секторот обновлива енергија.

Proektiranje 1
Proektiranje 3
Proektiranje 4